Cipta rekod demi dakwah

IMPIAN dan usaha Sirajudeen Kamal Batcha, 28, untuk mendapat pengiktirafan The Malaysia Book Of Records dengan mencipta ukiran cermin terpanjang bukanlah bertujuan untuk meraih populariti.

Gerak tari BBoy pilihan juri

WALAUPUN hanya berlatih gerak tari signatur peribadi, BBoy, dalam masa tujuh hari, Teoh Pitt Den, 24, berjaya mendahului para peserta Pertandingan Tarian Gatsby Musim ke-5 baru-baru ini.

Insentif buat pemilik kediaman

PEMAJU hartanah, LBS Bina Group Berhad (LBS), hari ini melancarkan BSP Skypark, projek pembangunan bertingkat tinggi pertama dan berkembang pesat di bandar perumahan baharu, Bandar Saujana Putra (BSP), Puchong, Selangor.

Kesinambungan cinta Wawa-Bobby

PERCINTAAN antara seorang eksekutif wanita di sebuah syarikat korporat, Wawa dan seorang mat rempit bernama Bobby berdepan dengan pelbagai konflik dengan kehadiran orang ketiga iaitu Ismat.

Dakwah di sebalik lukisan kontemporari

APABILA berbicara mengenai karya-karya seni yang berunsurkan Islam, perkara pertama yang terlintas di minda kebanyakan penggemar dan penggiat seni halus tanah air adalah keindahan kaligrafi khat yang berasaskan ayat-ayat suci al-Quran.

Sejarah, fesyen dan budaya bersatu dalam dekorasi

TAHUN ini, menurut kepercayaan pakar-pakar feng shui, bakal menjadi satu lagi tahun yang membawa kebaikan. Mengikut zodiak kalendar Lunar Cina, tahun ini iaitu Tahun Ular Air, kebanyakan orang akan menikmati lebih banyak kebaikan, walaupun berdepan sedikit kesulitan.

Kedai Lonely Planet di KLIA

SYARIKAT penerbitan yang cukup sinonim dengan aktiviti pelancongan dan pengembaraan, Lonely Planet membuka kedai konsep pertamanya di rantau Asia. Apa yang lebih membanggakan, Lonely Planet memilih Malaysia sebagai lokasi tersebut iaitu bertempat di bangunan satelit Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Sedar makanan luar kurang khasiat

MENYEDIAKAN makanan hasil masakan sendiri adalah antara kepuasan bagi suri rumah, Mariana Mat Saad, 32. Ibu kepada dua orang anak itu akan memastikan dapurnya berasap setiap hari dan hidangan yang disediakan itu pula berkhasiat, khusus untuk keluarganya.

Terjemahan lensa pelajar UiTM

JABATAN Fotomedia Kreatif, Fakulti Seni Lukis dan Seni Reka (FSSR), Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam telah menganjurkan pameran fotografi di Galeri Seni Tuanku Zahirah pada penghujung tahun lalu.

Nilai kepada wang jaminan TLC

GAYA hidup warga urban dalam membeli barangan runcit sudah lama berubah, khususnya mereka yang tinggal di bandar raya besar seperti Kuala Lumpur.