Isteri hamil 7 bulan maut nahas


KEADAAN kereta Perodua Myvi milik Mohd. Nor Idham yang terbabit dalam kemalangan sehingga menyebabkan isterinya, Noor Edlina (gambar kecil) terbunuh di Kilometer 65, Jalan Kuantan-Segamat, Pekan kelmarin.


PEKAN – Kegembiraan seorang inspektor polis untuk membuat kejutan pulang berbuka puasa di rumah ibunya bertukar sedih apabila isterinya yang mengandung tujuh bulan maut nahas di Kilometer 65, Jalan Kuantan-Segamat di sini.

Kedua-dua suami isteri itu terlibat nahas ketika dalam perjalanan dari Kota Bharu, Kelantan untuk ke rumah ibu Mohd. Nor Idham di Kluang, Johor dalam kejadian pukul 3.30 petang kelmarin.

Dalam kejadian itu, Noor Edlina Ahmad Bakhari, 36, yang mengandung anak sulung berusia tujuh bulan disahkan maut di tempat kejadian manakala suaminya, Mohd. Nor Idham Ali Mat Nor, 27, cedera ringan.

Ibu mertua mangsa, Salbiah Abdullah, 50, berkata, dia diberitahu anak ketiganya, Norlidaya, 22, mengenai niat menantunya itu berpakat dengan ipar duai yang lain untuk membuat kejutan pulang berbuka puasa bersamanya di Taman Sri Kluang dekat Kluang.

“Anak dan menantu saya bekerja di Kota Bharu. Sebelum ini, mereka beritahu tak dapat pulang berhari raya di Johor atas sebab Noor Edlina perlu bertugas pada hari raya nanti.

“Terharu selepas dapat tahu mereka merancang dalam diam untuk berbuka puasa dengan saya, tetapi semua perancangan berakhir dalam pilu,” cerita Salbiah semasa ditemui di Unit Forensik Hospital Pekan di sini malam kelmarin.

Ikuti berita selanjutnya di Kosmo! hari ini.