Suria FM terjah sukses


SURIA FM berterusan memikat pendengar berikutan penampilan segmen-segmen yang segar dan menarik.


MENINGKAT dan terus meningkat! Itu gambaran tepat kedudukan Suria FM ketika ini yang mana kaji selidik Nielsen untuk suku kedua tahun 2011 menunjukkan stesen radio berbahasa Melayu sukses memikat pendengar.

Ia berjaya kekal sebagai peningkatan tertinggi dalam jumlah pendengar dari tahun ke tahun iaitu sebanyak 415,000 orang.

Sehingga kini, pendengar Suria FM telah mencecah dari 2 juta orang kepada 2.3 juta orang!

Hasil kajian berjaya mengekalkan momentum peningkatan bagi stesen radio berbahasa Melayu yang mana ia melibatkan jumlah pendengar pada hari Isnin hingga ke hujung minggu.

Jumlah pendengar dari hari Isnin hingga ke hari Jumaat telah meningkat sebanyak 392,000 orang dan jumlah pendengar di hujung minggu meningkat sebanyak 300,000 orang pendengar.

Kedudukan Suria FM dalam pasaran radio berbahasa Melayu diperkuatkan lagi dengan pelbagai program dan pengisian yang sentiasa berinformasi dan menghiburkan.

Memperlihatkan kepada persembahan segmen-segmen yang ke udara, segmen [email protected] yang dihoskan oleh Halim, Shiera dan Zizi telah meningkat bukan sahaja dari segi jumlah pendengar malah meningkat dari segi jumlah masa mendengar. Pendengar segmen [email protected] telah meningkat sebanyak 281,000 menjadikan pendengarnya kini seramai satu juta orang dan masa mendengar pula telah meningkat dari 3 jam 15 minit kepada 3 jam 23 minit.

Peningkatan yang positif juga ditunjukkan oleh segmen-segmen yang dikendalikan oleh para penyampai di sebelah petang dan juga malam.

Suria FM juga telah melakar sejarah sekali lagi apabila jumlah pendengar semakin meningkat. Suria FM juga menerima respon positif apabila jumlah pendengar yang berumur 20 tahun hingga 39 tahun semakin menggalakkan.

Hasil daripada peningkatan ini telah membuktikan Suria FM telah berusaha keras demi memberikan yang terbaik kepada semua pendengar.

Daripada barisan penyampai radio yang sememangnya mesra pendengar, putaran lagu-lagu terbaik 90-an dan terbaharu hinggalah kepada aktiviti-aktiviti untuk menghargai para pendengar, Suria FM amat menitikberatkan setiap saat ke udara berteraskan kualiti untuk kepuasan pendengar.

Menurut Ketua Pegawai Operasi Suria FM dan Red FM, Azrullah Mohd. Nor: "Insya-Allah Suria FM akan memastikan peningkatan positif dari tahun ke tahun. Keputusan kali ini membuktikan bahawa format 90-an dan terbaharu yang kami bawa semakin diterima ramai.

"Kami ingin memanjangkan ucapan terima kasih kepada pendengar, rakan media dan rakan perniagaan untuk sokongan yang tidak berbelah bahagi. Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada rakan seperjuangan yang telah banyak bekerja keras dan menghasilkan keputusan yang terbaik."

Tambahnya: "Suria FM akan memastikan bahawa peningkatan yang positif ini akan berterusan dan dari semasa ke semasa, stesen ini akan memberikan yang terbaik. Terima kasih kerana menjadikan Suria FM nombor satu dari segi peningkatan jumlah pendengar!"