Tangguh penuaan kulit

Wajah yang cerah sahaja bukan bermaksud anda memiliki kesempurnaan kulit wajah tetapi keremajaan kulit adalah paling penting supaya anda tidak kelihatan tua sebelum masanya.


MENURUT Yuna, ramai golongan muda tidak mengenali tanda-tanda penuaan di wajah mereka.


PENYELESAIAN tujuh dalam satu Olay Total Effects sememangnya memberikan pulangan yang terbaik kepada pengguna yang inginkan kesempurnaan pada kulit wajah mereka.

Dalam sebuah kajian yang dijalankan ke atas wanita Asia mendapati, 38 peratus responden percaya bahawa kulit yang cerah semata-mata bukanlah standard ideal untuk kulit yang cantik.

Sebaliknya, majoriti wanita Asia percaya keremajaan kulit ialah komponen standard ideal bagi kulit yang sempurna.

Selain itu, ramai wanita Asia pada usia 30-an menyesal kerana mereka terlewat menggunakan produk penjagaan kulit antipenuaan. Mereka sebaliknya berharap telah memulakan rejim penjagaan kulit sejak dalam usia awal 20-an lagi.

Justeru, wanita hari ini tidak seharusnya melakukan kesilapan sama. Kini Olay Total Effects menawarkan produk penjagaan kulit yang efektif yang bukan sahaja memberikan kecerahan, malah menentang penuaan sebelum waktunya.

Rahsia di sebalik keberkesanan Olay Total Effects ialah VitaNiacin yang merupakan kandungan kompleks antipenuaan hasil kombinasi Niacinamide, vitamin E dan C yang merupakan antioksidan serta Panthenol.

Melalui kombinasi ini, ia merawat kulit dari dalam sekali gus memberikan faedah berganda antaranya kecerahan, kulit kelihatan bersinar dan melawan proses penuaan kulit.

Sementara itu, kajian tersebut juga mendapati, kulit wanita melalui proses penuaan lebih awal berbanding tempoh yang mereka sangkakan.

Ini kerana, pada usia 24 tahun, majoriti wanita mengenal pasti sekurang-kurangnya satu tanda perubahan keadaan kulit yang merupakan tanda-tanda penuaan.

Perubahan ketara dalam proses penuaan yang lebih pantas masa kini dipercayai berpunca daripada sikap wanita yang tidak mengambil berat ataupun tidak mengenali tanda-tanda penuaan di wajah mereka.

Disebabkan itu, mereka melambat-lambatkan rejim penjagaan kulit yang sewajarnya, atau bergantung semata-mata pada produk pencerahan kulit untuk mendapatkan kulit wajah yang cerah.

Dalam pada itu, Olay Total Effects kini tampil dengan botol baharu dengan paten monogram emas di bahagian atas botolnya.

Ia bertujuan supaya produk ini lebih dekat dengan golongan wanita muda khususnya yang mengalami perubahan pada keadaan kulit mereka tetapi tidak menggunakan sebarang produk antipenuaan.

Ia juga bagi membantu wanita-wanita muda ini memahami keperluan penjagaan antipenuaan seiring pelantikan duta baru Olay Total Effects, penyanyi Yuna, yang ideal mewakili golongan wanita muda hari ini.