Demi semangat kesukanan

SEBAHAGIAN penyokong Terengganu melakukan tunjuk perasaan di hadapan Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Ismail Shah Kuala Terengganu minggu lalu.


DEMI semangat kesukanan, peminat dan penyokong skuad bola sepak Terengganu diminta bersabar dan tidak bertindak mengikut perasaan ketika usaha sedang dijalankan bagi mengembalikan prestasi pasukan negeri itu yang dilihat kurang memberangsangkan kebelakangan ini.

Demikian tegas Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said (gambar kanan) yang mengharapkan sokongan dan kerjasama peminat dan penyokong Terengganu agar keadaan tidak menjadi bertambah rumit.

“Saya minta peminat bola sepak Terengganu bersabar. Saya hanya boleh menasihatkan pihak berkenaan agar memperbaiki mutu pasukan,” katanya di Kuala Terengganu semalam.

Satu perjumpaan antara beliau dengan pihak pengurusan Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT) serta jurulatih akan diadakan dalam masa terdekat bagi membincangkan perkara tersebut.

Sekumpulan peminat dan penyokong bola sepak Terengganu yang berang dikatakan telah menyerang kediaman pengurus pasukan, Datuk Che Mat Jusoh baru-baru ini setelah Terengganu tewas kepada kelab Sime Darby 2-1 dalam saingan separuh akhir pertama Piala FA Sabtu lalu.

Ahmad berkata, tindakan yang tidak bertanggungjawab tersebut tidak akan menyelesaikan keadaan malah memalukan arena bola sepak negeri Terengganu.

Kemerosotan turut dilihat berlaku dengan sebuah lagi pasukan dari Terengganu iaitu kelab T-Team.