Cerita duka menjelang raya


ORANG ramai melihat keadaan motosikal yang remuk selepas tersepit antara dua buah bas sekolah hingga mengorbankan Mohd. Hafeeze dan isterinya, Siti Noor Edayu di AU3 Keramat, Kuala Lumpur semalam.


KUALA LUMPUR - Hari ke-12 Ramadan tahun ini merupakan yang paling menyedihkan buat sebuah keluarga apabila bukan sahaja kehilangan anak dan menantu serentak malah, penantian mereka untuk menyambut kehadiran orang baharu berkecai apabila kesemuanya maut dalam satu kemalangan semalam.

Kejadian pukul 7 pagi di Jalan 15/56 AU3 Keramat di sini itu mengakibatkan anggota tentera berpangkat Koperal, Mohd. Hafeeze Mohd. Hanapi, 30, maut. Dia bertugas di Bahagian Gaji, Kementerian Pertahanan di sini.

Isterinya, Siti Noor Edayu Roslan, 26, turut maut ketika dikejarkan ke Hospital Kuala Lumpur (HKL). Kerani di Jabatan Kerja Raya cawangan Cheras itu sedang hamil anak lelaki berusia tujuh bulan.

Kemalangan menyayat hati itu berlaku apabila motosikal jenis Yamaha Lagenda Z yang dinaiki mereka tersepit antara dua buah bas sekolah. Motosikal itu pula remuk manakala kedua-duanya tersepit dan terperosok ke bawah perut bas.

Difahamkan, sebelum kejadian, mereka dalam perjalanan ke tempat kerja Siti Noor Edayu selepas menghantar anak lelaki mereka yang berusia dua tahun ke rumah pengasuh berdekatan.

Pegawai Turus Siasatan dan Perundangan Trafik Kuala Lumpur, Deputi Superintendan Abdullah Roning berkata, kejadian berlaku apabila motosikal pasangan itu dirempuh sebuah bas sekolah semasa berhenti di belakang sebuah bas sekolah lain di satu persimpangan lampu isyarat.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.