NX210 semudah kamera kompak


MODEL kamera Samsung NX210 mudah untuk diterokai kerana mempunyai ciri yang pelbagai dan menarik.


MEMPUNYAI reka bentuk yang membolehkan pengguna memegangnya umpama sebuah kamera kompak, kamera Samsung, NX210 mampu merakam foto yang berkualiti.

Paparan AMOLED pada kamera itu memudahkan pengguna membuat komposisi gambar selain senang merakam dengan sudut yang berbeza.

Ciri Penangkapan Berkelajuan Tinggi NX210 meringkaskan kaedah imej dirakam dalam keadaan yang betul-betul fokus. Sistem AF dengan kadar berturutan untuk lapan bingkai setiap saat dapat menangkap gambar objek yang bergerak pantas tetapi masih dalam keadaan jelas.

Sistem iFunction 2.0 pula membolehkan tetapan kamera diubah dengan hanya menggunakan satu butang. Gelungan bacaan meter yang terletak pada lensa juga membolehkan pengguna mengawal parameter dengan menggunakan lensa itu sendiri.

Samsung NX210 juga mempunyai ciri ISO julat lebar yang membolehkan pengguna merakam gambar walaupun pada waktu malam. Julat NX210 sehingga 12,800 boleh mengurangkan noise dan kabur pada bawah lampu malap.

Model NX210 juga mempunyai keupayaan merakam gambar 3D Panorama. Jadi, pengguna hanya perlu memilih mod 3D bagi merakam gambar format tersebut dengan mudah

Satu lagi perkara menarik mengenai NX210 ialah ciri 'gambar berbunyi' yang dapat merakam audio selama 10 saat pada apa-apa gambar. Ia membolehkan mesej bergambar boleh menjadi lebih peribadi.