Insentif buat pemilik kediaman


UNIT contoh kediaman BSP Skypark bakal memberi idea tentang tata rias dalaman mahupun konsep gaya hidup kepada pembeli berpotensi.


PEMAJU hartanah, LBS Bina Group Berhad (LBS), hari ini melancarkan BSP Skypark, projek pembangunan bertingkat tinggi pertama dan berkembang pesat di bandar perumahan baharu, Bandar Saujana Putra (BSP), Puchong, Selangor.

BSP Skypark merangkumi 689 unit kediaman kediaman berservis dan 32 unit kedai untuk keperluan pembeli rumah kali pertama, keluarga muda dan pelabur yang berharap untuk menyewakannya pada masa hadapan.

Kediaman berservis pada harga mampu milik dari RM399,900 itu mempunyai keluasan binaan kasar dari 1,004 kaki persegi (93.3 meter persegi) dengan susun atur tiga bilik tidur dan dua bilik mandi yang selesa. Sementara itu, unit kedai pula mempunyai binaan kasar seluas 1,030 kaki persegi (95.7 meter persegi) dan ke atas dijual pada harga bermula dari RM618,000.

“Tumpuan sektor hartanah telah beralih kepada rumah mampu milik dan dengan pengalaman yang dimiliki dalam sektor ini, LBS akan terus menyokong inisiatif kerajaan bagi membolehkan lebih ramai rakyat Malaysia memiliki rumah,” kata Pengarah Urusan LBS, Datuk Lim Hock San.

Kemudahan

Ciri utama BSP Skypark adalah keluasan meliputi 0.526 hektar. Pemilik pasti akan tertarik dengan pelbagai kemudahan yang terdapat di BSP Skypark, antaranya surau, dewan serba guna dan taman permainan.

Kemudahan rekreasi seperti kolam renang, jakuzi, trek joging, gimnasium, bilik mainan dan bilik yoga juga disediakan bagi penghuni yang mengamalkan gaya hidup sihat.

Selain itu, ruang membaca, kafe dan tempat berjemur disediakan untuk menggalakkan pengisian harian yang santai dalam kalangan penghuni BSP Skypark, sekali gus merawat mereka daripada tekanan kehidupan kota.

Dijadual siap menjelang tahun 2016, pembeli hartanah boleh mengunjungi Galeri Jualan BSP yang dibuka setiap hari dari pukul 9 pagi hingga 6 petang. Di situ, pengunjung boleh melihat unit pameran BSP Skypark dan pelbagai projek pembangunan lain di Bandar Saujana Putra.

LBS juga menawarkan insentif menarik kepada pembeli kediaman termasuk rebat lapan peratus untuk setiap unit yang dibeli dan tambahan tujuh peratus diskaun kepada pembeli Bumiputra.

Pembeli unit kediaman BSP Skypark dikecualikan yuran guaman untuk perjanjian jual beli (SPA) dan surat ikat perjanjian bersama (DMC) selain caj perkhidmatan percuma untuk satu tahun. Bagi unit kedai, pembeli Bumiputra akan dapat menikmati diskaun 10 peratus dan dikecualikan yuran guaman untuk SPA dan DMC

Berkembang maju

Dilancarkan pada 2003, Bandar Saujana Putra adalah bandar perumahan baharu yang sedang berkembang maju, dengan lebih 6,600 buah rumah telah siap dibina dan 1,700 rumah yang sedang dibangunkan.

Antara kemudahan lain yang akan dibangunkan di kawasan tersebut ialah taman rekreasi dan kemudahan bersukan, sekolah, kolej, kedai, balai polis dan stesen minyak.

Bandar perumahan serba lengkap itu terletak kira-kira 30 kilometer ke tenggara pusat bandar raya Kuala Lumpur, menjadikan lokasinya dekat dengan kebanyakan bandar-bandar utama di Lembah Klang. Pada masa yang sama, ia cukup terpencil untuk menawarkan ketenangan dan ketenteraman.

Akses mudah menerusi lebuh raya utama termasuk LDP, ELITE, Shah Alam, Kesas, SKVE dan Maju Expressway (MEX) menjadikan perjalanan ke Petaling Jaya, Sunway, USJ, Subang Jaya, Seri Kembangan, Shah Alam, Cyberjaya dan Putrajaya hanya mengambil masa beberapa minit.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi 011-1233 0566 / 011-1233 0577 / 011-1233 0655 atau kunjungi www.lbs.com.my.