Bengkel ideal untuk pemilik kereta Korea


JANGAN lepaskan peluang untuk menikmati pelbagai promosi menarik sempena acara perlumbaan F1.


BAGI para pemilik kenderaan jenama Korea, anda kini mempunyai pilihan lebih luas untuk menyelenggara atau membaik pulih kenderaan, selain mengunjungi pusat servis pengeluar asal.

Alternatif terbaharu itu ditawarkan oleh Korean Car Mates menerusi dua buah cawangannya yang terletak di Glenmarie, Shah Alam, Selangor dan di Jalan Ipoh, Kuala Lumpur.

Korean Car Mates Glenmarie yang terletak di Hicom Glenmarie Industrial Park menawarkan perkhidmatannya kepada para pemilik kenderaan Korea dari kawasan Petaling Jaya, Subang, Shah Alam dan Klang. Ia adalah pelengkap kepada cawangan sedia ada di Jalan Ipoh.

Bengkel Korean Car Mates memiliki reputasi sebagai antara terbaik di Kuala Lumpur. Ia turut menyediakan penasihat servis yang berpengalaman di Glenmarie. Caj anggaran untuk perkhidmatan turut dipaparkan di premis itu. Harganya agak berpatutan.

Sewaktu mengunjungi Korean Car Mates Glenmarie, anda akan disambut oleh penasihat servis untuk mendapatkan khidmat nasihat. Turut disediakan untuk keselesaan anda ialah ruang istirehat, kemudahan Astro dan WiFi serta minuman ringan atau kopi percuma.

Anda juga akan diberikan satu buku rekod servis kenderaan Korean Car Mates secara percuma. Segala baik pulih dan servis akan direkod dalam buku tersebut.

Sempena ketibaan musim perlumbaan Formula 1, Korean Car Mates menawarkan beberapa promosi istimewa. Misalnya, setiap perbelanjaan RM1,000 dalam satu resit, anda layak membeli sebotol minyak enjin sintetik penuh 5W/30 jenama Korea pada harga RM1.

Pakej lain yang disediakan termasuklah pemeriksaan 19 poin dengan minyak sintetik dan penapis minyak bermula pada harga RM169.

Tidak lupa juga pakej tali sawat pemasaan (timing belt) serendah RM299 berserta jaminan jarak perbatuan 60,000 kilometer. Harga bergantung kepada jenis model kenderaan.

Jika mahu menikmati pakej keahlian Korean Car Mates, anda perlu membayar RM199 (pakej emas) atau RM499 (pakej platinum). Keahlian itu membolehkan anda mendapat diskaun untuk alat ganti dan servis bagi tempoh setahun.