Kekasih lama pilihan Liyana Fizi

SELANGKAH ke fasa baharu. Liyana Fizi bersama Firdaus Karim, jurugambar profesional yang dahulunya kekasih kini bergelar tunang Liyana.


INI cerita beberapa hari lalu. Bukan nak buka cerita lama tetapi penyanyi yang juga komposer manis bernama Liyana Fizi memang buat majlis pertunangan kecil-kecilan pada 14 September lalu. Jadi, Liyana yang bukan artis pemenang anugerah mungkin rasa majlis itu tak perlu mengundang mana-mana media. Cuma kaum keluarga dan kawan-kawan rapat yang hadir. Media dapat berita pertunangan Liyana dengan Firdaus Karim yang bekerja sebagai jurugambar profesional itu pun menerusi laman Instagram Liyana sendiri.

Bagi sesiapa yang mungkin hanya baru beberapa kali dengar nama Liyana, dia merupakan bekas vokalis kumpulan Estrella. Tapi, sekarang Liyana mempunyai sebuah album Between the Lines yang dilancarkan pada tahun 2011.

Diva pun risik-risiklah bagaimana Liyana boleh bertunang dengan jurugambar kacak berjambang itu. Kata kawan Diva, pasti ramai jejaka makan hati kerana Liyana kini secara rasmi sudah pilih Firdaus untuk menjadi bakal suami. Maklumlah, Liyana sangat sopan dan manis orangnya.

Dengarnya, boleh tahan lama juga Liyana bercinta dengan Firdaus. Kawan-kawan mereka pun suka tengok cara Liyana dan Firdaus bawa diri.

Diva: Rugi sesiapa yang tak tengok Konsert Lantera Timur Datuk Siti Nurhaliza di Istana Budaya, malam ini malam terakhir!