Hasan Malek panggil Presma

HASAN (tengah) dan timbalannya, Datuk Paduka Ahmad Bashah Md. Hanipah (kiri) meninjau barangan yang dijual di Kedai Rakyat 1Malaysia di Pudu Sentral, Kuala Lumpur semalam.


KUALA LUMPUR - Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) akan memanggil Persatuan Pengusaha Restoran Muslim Malaysia (Presma) bagi mendapatkan penjelasan mengenai cadangan restoran ahli-ahlinya untuk menaikkan harga makanan sebanyak lima hingga 15 peratus.

Menterinya, Datuk Seri Hasan Malek berkata, pertemuan itu akan diadakan dalam masa terdekat untuk mencari penyelesaian yang dapat menjamin kepentingan semua pihak.

"Saya akan jumpa dengan mereka, mungkin ada pertanyaan dan kita akan cari jalan penyelesaian," katanya kepada pemberita selepas melakukan tinjauan mesra di Pusat Transformasi Bandar Kuala Lumpur di Pudu Sentral di sini semalam.

Beliau diminta mengulas kenyataan Presiden Presma, Noorul Hassan Saul Hameed bahawa persatuan itu akan menjelajah ke seluruh negara untuk memberi taklimat kepada kira-kira 6,000 ahlinya berhubung cadangan kenaikan harga itu.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.