Borang tidak lengkap jadi punca


Hamzah (depan, enam dari kanan) bersama Henry (depan, tujuh dari kanan) dan Abdul Fattah (depan, lima dari kanan) bergambar dengan ahli gerakan koperasi selepas menyampaikan amanat Tahun Baru 2017 di Auditorium Angkasa, Petaling Jaya semalam.


PETALING JAYA – Masalah kekurangan bekalan minyak masak peket satu kilogram ketika ini akan selesai sebaik pembayaran subsidi dibuat kepada syarikat pembungkusan yang terlibat dalam tempoh terdekat.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Hamzah Zainudin berkata, kekurangan bekalan minyak masak disebabkan kegagalan syarikat pembungkusan mengemukakan dokumen lengkap bagi proses tuntutan subsidi.

“Berikutan itu pembayaran subsidi kepada syarikat berkenaan di beberapa buah negeri termasuk Kelantan, Sabah dan Kedah telah mengalami kelewatan kira-kira dua bulan,” katanya kepada pemberita selepas menyampaikan amanat Tahun Baru 2017 kepada gerakan koperasi di Auditorium Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad (Angkasa) di sini semalam.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.