Dua polis terdesak samun buruh


TIGA suspek yang menyamun seorang buruh di sebuah hotel di Jalan Cemerlang, Kota Bharu dibawa keluar dari Mahkamah Majistret Kota Bharu selepas mendapat perintah reman semalam.


KOTA BHARU – Dua anggota polis ma­sing-masing berpangkat koperal dan lans koperal serta seorang lelaki diberkas selepas menyamun seorang buruh yang bermalam di sebuah hotel di Jalan Sri Cemerlang di sini baru-baru ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 5 pagi itu, mangsa yang berusia 23 tahun telah disamun oleh ketiga-tiga suspek yang melarikan wang tunai berjumlah RM2,000 termasuk sebuah telefon bimbit.

Ketua Cawangan Khas Kelantan, Asisten Komisioner Abdul Basir Ahmad berkata, anggota polis dari Balai Polis Badang di sini yang berusia 30-an bersama seorang lagi suspek telah menyerbu ke bilik mangsa dan membawanya ke suatu lokasi tidak jauh dari hotel.

“Berdasarkan rakaman televisyen litar tertutup hotel tersebut, kedua-dua anggota polis berkenaan telah membuat pemeriksaan di hotel tersebut sebelum membawa mangsa keluar dari bilik.

“Selepas mereka menyamun, suspek telah menghantar semula mangsa ke hotel terbabit. Mangsa yang bingung selain tidak puas hati dengan tindakan polis tersebut telah membuat laporan polis sehari selepas kejadian berkenaan,” katanya selepas Majlis Serah Terima Tugas Ketua Jabatan Pencegahan Jenayah dan Keselamatan Komuniti Kelantan antara Senior Asisten Komisioner, Ahmad Fadzillah Moha­med dengan Superintendan Sheik Azhar Sheik Omar.

Fadzillah ditukarkan ke Ibu Pejabat Polis Kontinjen Sabah dengan menyandang jawatan yang sama berkuat kuasa 3 Mei depan.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.